logo
Blog
Top
Inpakken stedentrip

Citygidsen

Zo bepak je minimaal voor een leuke stedentrip
Inpakken stedentrip

Zo bepak je minimaal voor een leuke stedentrip

Vond je dit een leuke reisgids? Geef je het dan 5 sterren? post

Als je op citytrip gaat, is het een kunst om alles in je handbagage te krijgen. Reizen met enkel handbagage helpt je niet alleen om te besparen, maar bovendien hoef je gewoon minder mee te sleuren. Over het compact opbergen zijn er al boeken geschreven en er alles over vertellen, zal in één artikel niet lukken. Toch kunnen we een aantal praktische zaken benoemen en helpen we je zo op de goede weg.

Neem de regels van je maatschappij door

In de eerste plaats is het belangrijk om de regels van de luchtvaartmaatschappij er even bij te nemen, want die regels kunnen vaak sterk verschillen. Elke maatschappij legt beperkingen op aan de handbagage die je mag meenemen, zowel wat het gewicht als de afmetingen betreft. Bij de ene maatschappij mag je maar zeven kilogram aan handbagage meenemen, terwijl dat bij de andere maatschappij twaalf kilogram is. Kies uiteraard voor tassen die aan de regels voldoen, die niet te zwaar wegen en die praktisch zijn ontworpen. Je kan bijvoorbeeld een van deze tassen kopen bij CAMPZ.
Bij een aantal maatschappijen mag je daarbovenop een accessoire aan boord van het vliegtuig meenemen, meestal op voorwaarde dat het onder de stoel voor je past. Bijvoorbeeld je tablet of je laptop kan je zo uit je handbagage houden en gewoon onder de arm meenemen. Daarmee heb je overigens ook een voordeel. Je kan er namelijk je boeken op lezen en hierdoor blijven zware papierstapels uit je handbagage.

TIP: onze reisgidsen kan je ook gewoon downloaden en digitaal raadplegen.

Beperk de vloeistoffen in je handbagage

De beperkingen die de maatschappij je oplegt, dwingen je sowieso tot wat creativiteit. Wat in ieder geval op de schop hoort te gaan, zijn vloeistoffen. Aan vloeistoffen in je handbagage zijn overigens wat regels verbonden, regels die je hier terugvindt. Als je hotel of hostel geen shampoo aanbiedt, kan je beter voor een shampoobar kiezen. Dan maak je gebruik van de vloeistof die ter plaatse beschikbaar is en sleur je niet nodeloos vocht mee.
Kant-en-klare make-updoekjes, kleine tubes met tandpasta en kleine flesjes zonnecrème kan je meenemen, maar je kan ze ook gewoon ter plekke kopen. Gaat het om een langere stedentrip? Dan kan je overwegen om een reisflesje met vloeibaar wasmiddel voor de handwas mee te nemen. Dan kan je tussendoor even je kleding wassen en het aan je eigen waslijn ophangen. Hierdoor hoef je minder kleding mee te zeulen.

De juiste kleding meenemen en slim inpakken

Vacuümzakken maken je kleding compacter – niet lichter – en zorgen ervoor dat het minder plaats in beslag neemt. Rol kleding op in plaats van het te vouwen, want dat bespaart veel plaats. In je schoenen kan je opgerolde sokken of andere spulletjes steken. Draag verder je zwaarste schoenen aan boord van het vliegtuig en doe bijvoorbeeld een 3-in-1-jas aan. Dat bespaart weer een tweede exemplaar. Veelzijdige kleding is hoe dan ook aan te raden. Kleedjes zijn bijvoorbeeld erg licht en kan je als het wat frisser is perfect combineren met een panty. Zo’n panty is veel lichter dan een broek. Ook jumpsuits zijn wat dit betreft een goed idee.
Let ten slotte op met spulletjes die alvast zijn verpakt. Producenten zijn erg goed in producten groter te doen ogen dan dat ze zijn en voor je het weet ben je lucht aan het inpakken. Een uitzondering op deze regel zijn medicijnen. Medicijnen kan je maar beter in het originele doosje met de bijsluiter laten zitten. Dat bespaart veel gedoe bij de douane.