logo
Blog
Top
Bezienswaardigheden Venetië

Citygidsen

Dé 12 x mooiste bezienswaardigheden in Venetië
Bezienswaardigheden Venetië

Dé 12 mooiste bezienswaardigheden in Venetië

Vond je dit een leuke reisgids? Geef je het dan 5 sterren? post

Je kunt nooit de stad Venetië in een week verkennen. Er is zoveel te doen en te ontdekken dat hoe langer je er verblijft hoe meer je er kan zien. Ga je voor een eerste keer op stedentrip aar Venetië?
We maakten een overzichtje met de top bezienswaardigheden Venetië die je nooit mag missen, hoe lang je ook gaat.

Tours en tickets in Venetië

1. Basiliek van San Marco

Alle liefhebbers van geschiedenis en architectuur moeten tijdens hun citytrop Venetië een bezoek brengen aan de San Marco Basiliek, aangezien de geschiedenis teruggaat tot de elfde eeuw. Overal in de basiliek is oud waar je kijkt, want alles is gemaakt van glinsterende gouden mozaïektegels die de hele plaats in een mum van tijd opfleuren.

De basiliek beslaat 4.000 vierkante meter grond. Er is veel kunst in de basiliek, die niet alleen esthetisch is, maar ook een geschiedenis vertelt. Je kunt ook naar de versieringen kijken en de verschillende bijbelse taferelen begrijpen. De hele basiliek is een kunstwerk dat je niet mag missen als je in Venetië bent.

Basiliek San Marco Venetië

2. Bezoek de Rialtobrug

De beste tijd om je dag in Venetië te beginnen is vroeg in de ochtend. Word wakker voor de zonsopgang en bezoek de Rialtobrug. Het is de oudste brug die je zult zien over het Canal Grande in de stad.

Een bezoek aan het in de ochtend laat zien hoe de lokale bevolking in Venetië hun leven leidt. Je zult veel lokale verkopers zien die hun verse vis en groenten uit de boten lossen. Loop de brug over en daal af richting de Sotoportego de l’Erbaria, waar je kunt genieten van een fantastische croissant en koffie. Wil jij ook alles uit je bezoek aan Venetië halen? Download onze gratis citygids Venetië hier.

Rialtobrug Venetië

3. Piazza San Marco

Piazza San Marco staat ook bekend als het San Marcoplein en het is de beroemdste plek in Venetië die je tijdens je stedentrip niet mag missen. Het is het grootste plein van de stad. Vanaf hier heb je gemakkelijk toegang tot de vele attracties op en rond het plein.
U krijgt bijvoorbeeld een prachtig uitzicht op de Basiliek van San Marco, de klokkentoren (Campanile van San Marco) en nog veel meer.

Als je ’s avonds op het plein komt, hoor je romantische muziek van Caffé Florian en de lichten zullen je betoveren. De sfeer in de avond is als geen ander, waardoor het de perfecte romantische plek is.

Piazza San Marco Venetië

4. Maak een gondelvaart

Een gondelvaart in Venetië maken is onmisbaar, want het is een van de unieke manieren om Venetië te verkennen. Je kunt met een gondel door de grachten varen en de stad vanuit een ander perspectief bekijken. Venetië ziet er natuurlijk prachtig uit, waar je ook kijkt.
De boottocht vindt door de hele stad plaats, en daarom is het een geweldige manier om het terrein te bestrijken en te ontdekken wat Venetië te bieden heeft. Het duurt veertig minuten, en het is niet te duur. Alle toeristen kunnen dus gemakkelijk genieten van deze rit met hun gezin of belangrijke anderen. Tickets kopen voor een gondelvaart vanaf € 27, zo kan je meteen van de romantische tocht genieten.

Gondelvaart Venetië

5. Verken of verdwaal in de Venetiaanse straatjes

Vergeet alles wat je onderzoekt, leg je kaart neer en begin door de straten van Venetië te verkennen zonder een bepaald doel voor ogen. Wijk af van de belangrijkste toeristische route en begin te dwalen in de prachtige straten waar je een paar uur kunt wandelen. Je vindt er fantastische cafés, boekwinkels, handwerkwinkels en nog veel meer.
Het mooie van zo in de straten van Venetië te verdwalen, is dat je geen vast schema hoeft te volgen. Je kunt met de lokale bevolking praten en zien waar het je naartoe leidt. Wie weet vind je enkele van de best verborgen bezienswaardigheden in Venetië die de meeste mensen niet kennen.

Verborgen plekjes Venetië

6. Het Canal Grande Venetië

Het Canal Grande is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië omdat de hele stad eromheen is gebouwd. Het kanaal is 70 meter breed en 4 km lang en is daarmee de belangrijkste waterweg van de stad. Wanneer u vanuit vogelperspectief opmerkt, zult u zich realiseren dat het Canal Grande een S-vorm heeft en door de hele stad loopt.

De manier om Grand Canal te verkennen is door naar de Piazzetta te gaan, maar in plaats van naar rechts te gaan naar Piazza San Marco, moet je rechtdoor blijven gaan. Als je dat eenmaal hebt gedaan, bereik je eindelijk het Canal Grande en ervaar je deze schoonheid als geen ander. Het kanaal is wat charme en uniciteit toevoegt aan Venetië.

Canal Grande Venetië

7. Dogepaleis Venetië

Als je de Venetiaanse gotische bouwstijl wilt ervaren, moet het Dogepaleis bovenaan je lijst staan. Het gebouw was vroeger de residentie van de Doge, een paleis van justitie en de zetel van de regering. Natuurlijk is het nu gewoon een museum en leer je de ongelooflijke geschiedenis van de stad en wat het te bieden heeft.
Houd er rekening mee dat het paleis altijd druk is en dat er een lange wachtrij kan zijn om binnen te komen. Daarom kun je het beste vooraf een rondleiding boeken. Wanneer u echter naar binnen gaat en Venetië vanaf een hoog uitkijkpunt bekijkt, zult u verliefd worden op het uitzicht op deze unieke stad die voor elk wat wils te bieden heeft.

Dogepaleis Venetië

8. Bekijk Venetië vanaf Scala Contarini Del Bovolo

Een verborgen juweeltje in de smalle straatjes van Venetië is dit architectonisch wonder dat je niet mag missen. De Scala (wenteltrap) leidt je naar de top van het gebouw. Als je eenmaal hebt bereikt, vind je het beste uitzicht op de stad die u zal betoveren.

Er is een toegangskaartje voor deze trap, maar het is niet veel, en het is de prijs zeker waard als je het uitzicht bereikt en ziet. Het is een van de beste plekken die iedereen een panoramisch uitzicht over Venetië biedt. Het uitzicht zal het hoogtepunt van uw reis naar Venetië zijn.

Scala contarini del bovolo Venetië

9. Ga voor het carnaval van Venetië

Het toeristenseizoen is extreem druk in Venetië, daarom is het laagseizoen een van de beste tijden voor u om te bezoeken. De temperatuur zal koeler zijn en de stad zal gedurende deze tijd het meest levendig zijn omdat het carnavalsseizoen is. Volgens veel Oostenrijkers en Venetianen is het carnaval als een 5de seizoen in de stad.
Je vindt er vuurwerk, kostuums, maskers, heerlijk eten en nog veel meer. Het hele carnaval is uitgebreid omdat de hele stad deelneemt aan deze viering. Dus als je iets wilt ervaren dat de meeste toeristen niet doen, moet je carnaval in Venetië zeker eens bezoeken.

10. Bezoek het nabijgelegen eiland, Burano

Terwijl u in Venetië bent, moet u er het beste van maken door het naburige eiland Burano te bezoeken. De dagtocht zal je opfrissen en je een nieuw avontuur geven dat je je leven lang zult herinneren. Met een Vaporetto (watertaxi) ben je in 45 minuten op het eiland.

Wanneer u het eiland bereikt, zult u enkele van de meest kleurrijke huisgevels en nog veel meer opmerken. Het beste is dat het eiland slechts eenentwintig hectare groot is, wat betekent dat je het gemakkelijk in één dag kunt verkennen. Het is een welkome afwisseling van Venetië, vooral als u in het hoogseizoen reist. Wist je dat je ook het andere eilandje Murano kan bezoeken?

Burano bezoeken vanuit Venetië

11. Ontspan op het Lido Di Venezia

Het Lido staat bekend als het verfijnde stadsstrand van Venetië en is de perfecte plek voor wat rust en ontspanning. Als je even weg wilt van de drukte van de stad, dan is dit de topplek die je moet bezoeken. Het eiland is 11 km lang en heeft een zandstrand.
Met een Vaporetto ben je in minder dan 10 minuten op het eiland. Als je daar eenmaal bent, kun je er een paar uur ontspannen en doen wat je leuk vindt. Daarna kunt u terugkeren naar de stad en genieten van de rest van uw verblijf, want de ontspannende tijd geeft u de energie om meer dingen te doen.

Lido di Venezia strand - Venetië

12. Bezoek tijdens de Biënnale van Venetië

Alle kunstliefhebbers moeten de Biënnale van Venetië bezoeken die om de twee jaar plaatsvindt. De eerste vond plaats in 1895 en sindsdien heeft de hele wereld het concept gevolgd en zulke biënnales gehouden. Door de hele stad zullen kunstenaars uit vele landen hun werk tonen.

Dus, als je wat internationale flair wilt en fantastische kunst wilt ervaren, bezoek dan zeker Venetië tijdens de biënnale. Je zult verliefd worden op de stad, haar artistieke talent en haar liefde voor kunst. Geen enkele andere stad organiseert zo’n biënnale.

Dit zijn de top 12 bezienswaardigheden voor je stedentrip naar Venetië. Het zal je ervaring fantastisch maken en je zult binnen de kortste keren van de stad houden.
Natuurlijk kun je meer dingen toevoegen en nog veel meer ontdekken als je meer tijd hebt. Wil je nog meer zien? Download onze citygids Venetië.

Biennale van Venetië

Download je gratis reisgids Venetië

Tours en tickets in Venetië

Waar ligt Venetië op de kaart?