logo
Blog
Top
Op vakantie naar Spanje - Spaanse Vlag

Citygidsen

4 goede redenen om op reis te gaan naar Spanje
Op vakantie naar Spanje - Spaanse Vlag

4 redenen om naar Spanje te reizen deze zomer

Vond je dit een leuke reisgids? Geef je het dan 5 sterren? post

Spanje behoort al jaren tot één van de absolute topvakantiebestemmingen onder Belgen. Dat is niet voor niets zo: een heerlijk klimaat, veel cultuur, een gastvrije bevolking en de adembenemende natuur prikkelen de zintuigen van werkelijk iedereen. Voor zowel jong als oud is hier genoeg te beleven.

Dat klinkt uiteraard fantastisch, maar voor sommigen is het nog altijd niet genoeg. Want waarom zou je juist een reis naar Spanje verkiezen boven al die andere mooie bestemmingen? Hieronder geven we vier redenen om jou dat extra duwtje in de rug te geven.

1. Het fijne klimaat

Spanje heeft maar liefst 300 zonnige dagen per jaar. Daar kunnen wij in België alleen maar van dromen. Alleen het weer kan dan ook al de doorslaggevende factor zijn om voor een vakantie in Spanje te kiezen. Natuurlijk verschilt het weer wel per gedeelte van Spanje, maar over het algemeen genieten ze hier van een fijn, zonnig en veelal droog klimaat. In Europa wordt het zelfs als het meest zonnige land beschouwd.

Het fijne aan Spanje is ook dat het weer eigenlijk het hele jaar goed is. Hoewel het in de wintermaanden ook best wel flink koud kan zijn, blijft het met een zonnetje gewoon goed te doen. Daarnaast kan het in de vroege lente en late herfst nog best lekker en warm weer zijn. Wil je dus de kou en regen in België ontvluchten en kan je niet wachten tot de zomer? Dan is Spanje een prima bestemming.

2. Niet al te ver vliegen

Als je echt naar een zonnig land wil reizen, dan moet je vaak lang in het vliegtuig zitten en ga je al vlug buiten Europa. Maar dat hoeft helemaal niet als je gewoon richting Spanje trekt. Dit is met het vliegtuig goed te doen en je zou zelfs met de auto kunnen gaan (lees hier wat de beste route naar Spanje is). Mede hierdoor is Spanje een favoriete vakantiebestemming voor België. Je geniet van een heerlijk klimaat, een adembenemend land en je hoeft er niet eens lang voor te reizen.

Wat is de beste route naar Spanje?

3. Aantrekkelijke prijzen

Natuurlijk heeft Spanje ook flink te maken gehad met de inflatie. Toch zijn de prijzen hier veel aantrekkelijker dan in België.

  • Vooral uit eten gaan is hier goedkoper dan in België.
  • Ook tanken scheelt veel geld.

Dit maakt dagjes weg en lekkere etentjes in Spanje veelal goedkoper dan in België. Zo kan je ook met een klein budget lekker genieten.

Kasteel Bellver op Mallorca

4. Bruisende steden

In de grote steden van Spanje is eigenlijk altijd wel wat te beleven. Bovendien denken ze er ongelooflijk goed aan de toeristen. Neem als voorbeeld maar eens Mallorca. Hier heb je heel veel restaurants die zich specifiek richten op de Europese toeristen.

Zo zijn er bijvoorbeeld Duitse restaurants waar je terecht kunt voor braadworst of een echte wienerschnitzel, maar ook snackbars waar je vertrouwde snacks kunt eten. Ook erg handig met kleine kinderen die niet alle Spaanse tapas en andere culinaire hoogstandjes lusten.

Download je gratis reisgids Andalusië