logo
Blog
Top
Wat te doen en zien in Le Touquet Paris Plage

Citygidsen

Le Touquet is een kleine badplaats in het noorden van Frankrijk.
Wat te doen en zien in Le Touquet Paris Plage

Wat te doen en zien in Le Touquet-Paris-Plage?

Vond je dit een leuke reisgids? Geef je het dan 5 sterren? post

Le Touquet is een kleine badplaats in het noorden van Frankrijk. Het is een ideale stop als je op rondreis bent langs de Opaalkust (Côte d’Opale). Je vindt er een ruim aanbod aan verschillende activiteiten en bezienswaardigheden van Le Touquet: van uitgestrekte stranden tot een uitstekend nachtleven en nog veel meer.
Op deze pagina vind je alvast een overzicht van wat je zoal kan doen en zien tijdens je bezoek aan Le Touquet-Paris-Plage, een mini-reisgids voor deze stad.

1. Verken het strand van Le Touquet

Het strand van Le Touquet-Paris-Plage is een van de breedste stranden langs de Côte d’Opale en is daardor zeer populair. Op deze plaats kan je genieten van het zachtste en schoonste zand in de regio. Dit komt omdat het gebied goed onderhouden is en geliefd is bij de lokale bevolking. Een ander belangrijk kenmerk van dit strand is dat over geweldige faciliteiten beschikt. Er is tevens een wandelpad langs de kust dat je nu en dan langs het groene gebladerte brengt.
Ga er op het strand zonnebaden met de ganse familie en kinderen kunnen er ongehinderd zandkastelen bouwen. Honger of dorst? In hetn nabijgelegen café kan je iets halen om te drinken of eten en in de waarme zomermaanden kan je er afkoelen met een verfrissend ijsje.

2. Winkel in de Rue St. Jean

Op zoek naar winkelplezier in Le Touquet, dan is de Rue St. Jean zeker een aangewezen plek. Een unieke winkelstraat met de sfeer van weleer. In deze straat kan je nog shoppen en inkopen doen in de plaatselijke authentieke winkeltjes. De historische gebouwen in typische Franse bouwstijl zorgen voor de bijzondere architectuur. Zelfs al is shoppen niet je ding, deze straat is alvast ook zeer fotogeniek. Eens de zon is ondergegaan kan je ook genieten in een van de vele cafés en bars waar je kan genieten van het nachtleven.

3. Dompel je onder in de kunst in Musee Du Touquet

Ben je een kunstliefhebber met een verfijnde smaak voor hedendaagse en fotografie? Breng dan zeker een bezoekje aan het Musee du Touquet met z’n uitgebreide collectie hedendaagse kunst, gerestaureerde schilderijen, …
In het museum kunnen de kinderen via een speciaal kinderprogramma meer te weten komen over kunst. Zo heeft Musee du Touquet voor elk wat wils.

4. Ga paardrijden in het Manege

Manege Touquet Paris-Plage is een van de oudste monumenten van Le Touquet en werd opgericht in 1971. Je kan er genieten van paardrijden op een van de twee racebanen en er zijn twee overdekte pistes om te rijden. Daarnaast beschikt de locatie ook over 230 boxen voor paarden. Je komt er ook meer te weten over de geschiedenis van de paardenraces van Le Touquet. Manege Touquet Paris-Plage wordt gebruikt voor verschillende lokale en nationale toernooien.

5. Ontspan bij Thalassa

Thalassa Touquet-Paris-Plage is de beste plek voor wie willen ontspannen en uitkijken over de oceaan. Deze spa is de beste in de stad met uitstekende masseurs. Vanuit deze luxe spa met grote ramen heb je een uitstekend zicht over de oceaan.
In Thalassa kan je genieten van verschillende soorten massages krijgen voor pijnverlichting. Geniet hier van de meest ontspannende dagen in Le Touquet.

Download je gratis reisgids Côte d’Opale