logo
Blog
Top
Handbagage

Citygidsen

Wat mag je zeker niet vergeten in je handbagage? 4 tips!
Handbagage

Wat mag je zeker niet vergeten in je handbagage? 4 tips!

Heb je al de reiskriebels? Dan ben je zeker niet alleen. Naar verwachting zullen er heel wat mensen op vakantie gaan deze zomer. Het kan en mag eindelijk weer! Kortom: volop genieten. Dat betekent echter ook dat de inpakstress zal beginnen. En dat is nog wel eens minder genieten. Denk jij ook altijd de hele weg naar het vliegveld dat je iets vergeten bent? Of ben je zelfs wel iets cruciaals vergeten waardoor de vakantie dreigde in de soep te vallen? Dat gaat dit jaar niet meer gebeuren. De belangrijkste spullen stop je namelijk in je handbagage. En je pakt precies dat in wat je niet mag vergeten.
Weet jij ook nooit wat je in dat ene koffertje of die grote tas voor de handbagage moet doen? Maak dan gebruik van de volgende 4 tips en inpakken wordt een eitje. En let maar op, de belangrijkste dingen vergeet je voortaan nooit meer!

1. Je paspoort of identiteitsbewijs

Dit is natuurlijk het allerbelangrijkste! Zonder paspoort of identiteitsbewijs geen vakantie. Plak deze eventueel aan de deur, zodat je hem zeker weten meeneemt. Dit mag je niet vergeten. Doe hem nadat je hem hebt laten zien bij de douane direct in een handig vakje bij je handbagage. Liever wel in een apart vakje zodat je er weer snel bij kunt. Je zal hem meestal nog wel een keer moeten tonen en dan wil je niet eerst moeten zoeken.

Paspoort identiteitskaart

2. Verzorgingsproducten voor de huid

De lucht in het vliegtuig is niet echt gezond en nogal droog. Voor korte tijd is dat niet erg, maar de huid kan hier wel erg op reageren. Zeker wanneer deze al gevoelig is. Weet je dit van jezelf? Neem dan gerust een tube zalf of lotion mee van bijvoorbeeld La Roche-Posay om zo irritaties snel te behandelen. Let er wel op dat deze niet te veel inhoud mag bevatten. Zoek dit van tevoren uit, zodat je zeker weet dat je het mee mag nemen in het vliegtuig.

Huidverzorgings producten

3. Spullen waar je echt niet zonder kan die eerste dag

Je wil er liever niet aan denken, maar het komt helaas wel eens voor dat de koffers zoekraken. Geen probleem als hier enkel kleding en andere onbelangrijke spullen in zitten. Deze dingen kunnen eventueel ook nog gekocht worden voor die ene dag. Daar is wel een oplossing voor te vinden. Bedenk echter goed dat er misschien ook dingen in je koffer zitten waar je niet zonder kan. Bijvoorbeeld medicijnen of de lievelingsknuffel van je kind. Deze spullen moet je dan ook altijd in de handbagage doen. Zo weet je zeker dat er geen man overboord is als de koffers nog even op zich laten wachten.
Neem je medicatie mee in je handbagage? Laat dan ook een medicijnenpaspoort uitprinten bij de apotheek. Zo voorkom je problemen bij de douane. Dit geldt vooral bij sterkere medicijnen. Medicijnen die je vrij kunt kopen mogen gewoon zonder problemen mee.

Medicatie op reis

4. Entertainment

Een vliegreis kan erg saai zijn. Zeker wanneer deze lang duurt. Weet je van jezelf dat je heel slecht bent in stilzitten? Zorg er dan voor dat je genoeg entertainment meeneemt. Denk aan een lekker dik boek, een portable dvd-speler, muziek, reisspellen voor onderweg, enzovoorts. Op die manier hoef je je zeker niet te vervelen.

Entertainment op vakantie