logo
Blog
Top
Image Alt

Citygidsen

4 x citytrips om zalig te shoppen
Citygidsen reisgidsen contact

4 x citytrips om zalig te shoppen

Vond je dit een leuke reisgids? Geef je het dan 5 sterren? post

Ga je graag shoppen en vind je het leuk om nieuwe plekken te ontdekken? Probeer dan eens iets helemaal anders dan je eigen winkels in de plaatselijke grote stad. Als je tijd hebt, kan je er zelfs een leuke citytrip van maken. Wie inspiratie zoekt, krijgt hieronder een overzicht van vier fantastische steden in Europa die elk een trip waard zijn. Genieten maar!

1. Antwerpen

Je eigen grenzen verleggen, betekent niet automatisch dat je ook de Belgische grenzen moet oversteken. Wie aan Belgische mode denkt, denkt onmiddellijk aan Antwerpen. De stad ademt gewoon mode. Je vindt er niet alleen de meest befaamde modeacademies, ook de wereldberoemde Antwerpse Zes hebben er hun thuishaven: Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Dirk Van Saene, Walter Van Beirendonck, Dirk Bikkembergs en Marina Yee. Net iets buiten je budget? Gelukkig heeft Antwerpen ook tal van leuke winkeltjes in de Wilde Zee of aan de wereldberoemde Meir. Op zoek naar iets uniek? Stap binnen bij de vele tweedehandswinkels zoals Rosier, Pardaf of Vrijdagmarkt6.

Grote Markt Antwerpen

2. Milaan

Bijna nergens in Europa vind je zoveel kleren, handtassen, schoenen, juwelen en andere accessoires als in Milaan. Het is een van de meest toonaangevende shoppingsteden van de wereld. De halfjaarlijkse Milan Fashion Week alleen al is een bezoekje waard. Uiteraard kan je in het prachtige Milaan ook de grote Italiaanse merken terugvinden zoals Stone Island, Dolce & Gabbana, Gucci, Prada,…

Reisgids Milaan

3. Parijs

De Franse hoofdstad heeft al eeuwenlang een grote naam op vlak van mode en weet zijn reputatie vandaag nog steeds hoog te houden. Als je je in Parijs volgens de laatste modetrend kleedt, ben je eigenlijk al voor op de mode in de rest van de wereld. De Fransen liggen namelijk vaak aan de oorsprong van een iconisch kledingstuk. Polo’s vonden bijvoorbeeld hun oorsprong in Frankrijk. Het was de Franse tenniskampioen René Lacoste die het poloshirt ontwierp. Eigenlijk was het eerst bedoeld voor eigen gebruik, maar hij bracht het comfortabele kledingstuk al snel op de markt. Vanaf de jaren zestig werden polo’s ook gedragen buiten de sportieve context. En tot op vandaag is de polo nog altijd een populair kledingstuk, zowel voor mannen als voor vrouwen.

Reisgids Parijs

4. Amsterdam

Ook Amsterdam heeft ondertussen al haar eigen Fashion Week en tal van andere mode-evenementen. Het leuke aan deze charmante stad is dat er ook heel veel leuke en betaalbare boetiekjes te vinden zijn. Als je in Amsterdam vertoeft, bezoek dan bijvoorbeeld zeker de 9 straatjes. Tussen de typische Amsterdamse grachten vind je tal van schilderachtige winkeltjes en gezellige restaurantjes. Keuze genoeg dus om tussen het shoppen door even uit te blazen.

Reisgids Amsterdam

Download je gratis reisgids Antwerpen