logo
Blog
Top
IJsland in winter

Citygidsen

Nieuwjaar vieren in IJsland
IJsland in winter

Nieuwjaar vieren in IJsland

Het lijkt misschien nog wat vroeg in het jaar om al na te denken over waar je nieuwjaar gaat vieren. Toch is het misschien geen slecht idee om hier al eens over na te denken. Wat zou je vriend of vriendin denken van nieuwjaar te spenderen in het prachtige Ijsland? Wij geven je de beste argumenten om met je partner een onvergetelijke reis te maken naar het koude noorden.

1. IJsland in de winter

Ijsland is een prachtig land, met in het bijzonder in de winter. Wie fan is van natuurlandschappen zit hier volledig op z’n plek. Beeld je dan ook nog eens in dat alles onder een laag sneeuw bedekt is. Niet moeilijk dat velen zeggen dat Ijsland één van de mooiste landen ter wereld is.

In de winter zijn er minder toeristen in Ijsland, wat wil zeggen dat je veel van de toeristische trekpleisters volledig voor jezelf hebt. We overlopen even wat voor leuke activiteiten je er allemaal kan doen. Vergeet zeker je regenponcho niet, aangezien je wel eens nat kan worden op deze trip.

Noorderlicht in IJsland tijdens de winter

2. Walvissen spotten & watervallen bezichtigen

In Ijsland heb je een hele grote kans om door heel het jaar walvissen te spotten. Het is een ervaring om nooit te vergeten. Je verlaat het eiland en trekt het water in, op zoek naar de grootste dieren ter wereld. De beste plek bij uitstek is Húsavík, een stad in het noorden van Ijsland. Hier kan je omwille van de stroming en temperatuur van het water de meeste walvissen bewonderen.

Je moet ook echt een dagtrip doen naar de Golden Circle en de Blue Lagoon. Dit kan je gemakkelijk boeken via een organisatie die je rondbrengt in een busje. Aanschouw op deze dagtrip adembenemende watervallen en geisers die af en toe durven uitbarsten. Een waterdichte rugzak is dus sterk aangeraden als je je spullen droog wil houden. Vergeet zeker geen dipje te doen in de Blue Lagoon. Het water is thermisch verwarmd, dus je zal zeker niet bevriezen.

Walvis safari in IJsland

3. Nieuwjaar vieren onder het noorderlicht

Na walvissen, watervallen en geisers moet het hoogtepunt nog komen: nieuwjaar vieren onder het noorderlicht. Kan het nog romantischer? Ook hier is de winter ideaal voor, aangezien dan de noorderlichten op z’n best zijn. Ga op zoek naar een gezellig hotelletje, waar je de start van het nieuwe jaar kan inzetten onder de mooiste lichten op aarde, met een glaasje champagne natuurlijk. We wensen je alvast super veel plezier!

Bezienswaardigheden IJsland

Download je gratis reisgids IJsland