logo
Blog
Top
Elektritische fiets op reis

Citygidsen

Ik ga op reis en neem mee … mijn elektrische fiets!
Elektritische fiets op reis

Ik ga op reis en neem mee … mijn elektrische fiets!

Fietsvakanties worden almaar populairder. En dat is niet zonder reden. Een fiets is het ideale middel om een stad te ontdekken, rond te trekken in de bergen of heerlijk ontspannende tochtjes te maken met het gezin. Gewone fietsen zijn steeds meer op hun retour. E-bikes daarentegen zijn hotter dan hot. Voorkom daarom dat je geen elektrische fiets meer kan huren op je bestemming en neem hem gewoon zelf mee!

1. Neem hem mee op het vliegtuig

Ben je de trotse bezitter van een betaalbare elektrische fiets? Maak er dan zo veel mogelijk gebruik van en neem hem eenvoudigweg mee op vakantie. Wist je dat je elektrische fiets mee op het vliegtuig kan? Opgelet: omwille van brandgevaar mag je de accu niet meenemen in je ruimbagage. Dit is echter geen probleem: een accu kan je op je bestemming huren.

2. Koop een fietsroutekaart of fietscomputer

Dankzij de trapondersteuning van een e-bike, kan je grotere afstanden afleggen dan met een gewone fiets. Koop dus een fietsroutekaart die wat uitgebreider is, zoals een knooppuntenroute. Ga je een stad verkennen? Dan is het handig om een fietscomputer aan te brengen op je stuur. Stippel op voorhand je route uit, zodat je al jouw must-see-hotspots ontdekt tijdens je fietstocht. Vergeet ook niet enkele leuke bars en restaurantjes aan te duiden!

Ljubljana per fiets

3. Zorg dat je fiets op punt staat

Kijk je al reikhalzend uit naar je fietsvakantie? Zorg er dan voor dat je van zodra je op je bestemming bent, zorgeloos kan genieten van een e-bike die naar behoren functioneert. Een elektrische fiets vraagt meer onderhoud dan een gewone fiets zonder elektrische ondersteuning. Breng hem daarom op voorhand binnen bij een fietsenwinkel in Antwerpen voor een onderhoudsbeurt. Laat je remmen nakijken, je spaken en ketting spannen en de verschillende elektronica controleren. Zo ben je er zeker van dat alles goed werkt en hoef je je daar tijdens je vakantie niet mee bezig te houden.

Grote Markt Antwerpen

4. Neem deel aan een georganiseerde fietstour

Ben je een fervent fietser maar word je liever begeleid wanneer je een nieuwe stad verkent? Dan hoef je heus niet zelf te navigeren. Neem gewoon deel aan een begeleide fietstour. Sowieso mis je zo ook geen enkele bezienswaardigheid!

5. Huur een elektrische fiets

Heb je zelf geen elektrische fiets of neem je hem liever niet mee op vakantie? Huur er dan gewoon eentje op je bestemming. Tegenwoordig kan je overal fietsen huren. Wil je echt zeker zijn? Reserveer hem dan al een week op voorhand.

Download je gratis reisgids Antwerpen