logo
Blog
Top
Image Alt

Citygidsen

3 landen voor op je bucketlist

3 landen voor op je bucketlist

Eindelijk kunnen we weer meer reizen. Ben je nog aan het nadenken over je volgende reizen? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je over 3 landen die een plekje verdienen op je bucketlist.

1. Peru

Wil je naar een land met weinig toeristen? Bezoek dan eens Peru. Veel delen van Peru zijn nog niet toeristisch, waardoor je toeristen makkelijk kunt vermijden. De bewoners van Peru zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Hierdoor kom je snel in contact met locals en leer je het land en de cultuur echt kennen. Peru is tevens een aanrader voor de foodies onder ons. Het eten is namelijk erg lekker. Het heeft zelfs meerdere awards gewonnen voor de beste culinaire bestemming. Je geniet hier onder andere van quinoa, ceviche, mals vlees en gekruide kip. Ook voor de natuur moet je in Peru zijn. Hier vind je hoge bergen, een dichtbegroeide jungle en een woestijn. Ben je niet zo van het regelen? Dan is een rondreis Peru Sawadee een goede keuze. Bij Sawadee boek je voordelig diverse reizen, zoals groepsreizen en familiereizen. Jij hoeft alleen te boeken en vervolgens wordt alles voor je geregeld.

2. Zanzibar

Veel mensen weten het niet, maar Zanzibar is Freddy Mercury’s geboorteplaats. Zanzibar bevindt zich in Tanzania, voor de oostkust van Afrika. Het staat bekend om de hagelwitte stranden en warme turquoise water. Als je houdt van duiken of wilt leren duiken is Zanzibar de plek hiervoor. Je hebt tijdens het duiken een geweldig uitzicht door de vele soorten exotische vissen. Door het warme water is het duiken erg prettig. Het hele jaar is het water namelijk boven de 20 graden. Door het doorzichtige blauwe water heb je goed zicht op de vissen. Ook voor cultuur en architectuur kan je terecht in Zanzibar. Het heeft een rijke geschiedenis en mooie architectuur. Het eiland is onder invloed geweest van verschillende bezetters, waardoor het een erg divers eiland is.

3. Mexico

Alleen al om de stranden van Mexico moet je eens Mexico bezoeken. Het heeft parelwitte zandstranden, een azuurblauwe zee en de kustlijn is kilometers lang. Ook duikers zijn in Mexico aan het goede adres. Vind je duiken nog een stap te ver? Dan kan je snorkelen. Op het land kan je traditionele Indiaanse steden en Maya-tempels bezoeken. Wil je genieten van de natuur? Dan ga je de jungle in of bezoek je de Copper Canyon. Tijdens al deze activiteiten kan je genieten van de lokale specialiteiten, zoals tamales en panuchos.

Vraag ook eens je vrienden en familie om tips. Zo kan je snel weer wat landen aan je bucketlist toevoegen.