logo
Blog
Top
Mooiste bezienswaardigheden Sevilla

Citygidsen

De 10 x mooiste bezienswaardigheden in Sevilla
Mooiste bezienswaardigheden Sevilla

Dé 10 mooiste bezienswaardigheden in Sevilla

Vond je dit een leuke reisgids? Geef je het dan 5 sterren? post

Wil je graag op stedentrip of vakantie naar Sevilla? Start de voorbereiding van je bezoek aan Sevilla hier en ontdek welke bezienswaardigheden je mag verwachten.

Sevilla barst van de mogelijkheden om je meerdere dagen de mooiste bezienswaardigheden te bezoeken. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Sevilla.

Tours en tickets in Sevilla

 

Waarom kiezen voor bezienswaardigheden Sevilla?

Waar Sevilla het de moeite waard maakt om op stedentrip te gaan?

  • Prachtige architectuur: Ben je een groot fan van prachtige architectuur? Dan kom je met een bezoekje aan Sevilla aan het juiste adres. In Sevilla vind je namelijk de meest unieke bouwwerken terug. Voorbeeld hiervan is de kathedraal van Sevilla. Dit gebouw ziet er zowel van binnen als ook van buiten zeer bewonderenswaardig uit. Je moet dan zeker ook langs deze kathedraal gaan om de prachtige architectuur van deze stad tot je te nemen.
  • Historisch erfgoed: Tegelijkertijd staat Sevilla bol van het historisch erfgoed. Misschien wel het beste voorbeeld hiervan is het historische stadscentrum. Gezien deze al honderden jaren intact is gebleven, vind je er een hoop originele elementen in terug. Je waant je haast terug in de tijd wanneer je door het centrum van Sevilla loopt. Daar komt nog bovenop dat dit het grootste historische stadscentrum van heel Europa is. Dit bevestigt alleen nog maar meer dat het hier om een bijzondere stad gaat.
  • Typische Spaanse cultuur: Zelfs als je niet per se alle kunst en cultuur van Sevilla hoeft te zien, is het nog steeds een stad waar veel te doen valt. Zo maak je in Sevilla heel gemakkelijk kennis met de Spaanse cultuur. Begrippen als tapas, sangria en flamenco komen er allemaal aan te pas. In de avonduren komt Sevilla al helemaal tot leven. Gezelligheid heeft een van de hoogste prioriteiten voor de bevolking. Dit straalt er dan ook aan alle kanten van af.
  • Prachtig weer: Tot slot staat Spanje natuurlijk bekend om het prachtige weer. Daarom is het ook aan te raden om Sevilla in de lente, de zomer of het begin van de herfst te bezoeken. Het weer is dan op z’n best. Dit stelt je in staat om alle bezienswaardigheden van Sevilla in het best mogelijke weer langs te lopen. Er is je eigenlijk geen beter scenario voor te stellen.
Flamenco in Sevilla bezienswaardigheden

De top 10 beste bezienswaardigheden in Sevilla

Een overzichtje van de bekendste bezienswaardigheden van Sevilla die zeker niet te missen zijn bij je bezoek aan Sevilla. Onze top 10 bezienswaardigheden Sevilla:

1. Real Alcazar de Sevilla

Het Real Alcazar de Sevilla is in veel opzichten de allereerste bezienswaardigheid waar je een bezoekje aan dient te brengen. Het gaat hier namelijk om het koninklijke paleis van deze stad. Dit paleis staat bol van unieke, Moorse details. Zodoende is het een absoluut lust voor het oog om langs de verschillende gedeeltes van dit gebouw te lopen.

Een leuk feitje daarbij is dat het tot op de dag van vandaag in gebruik is door de Koning van Spanje. Daarom is er ook maar beperkt bezoek mogelijk.

TIP: Let er daarom op dat je altijd vooraf je tickets voor het Alcazar Real de Sevilla bestelt. Zo voorkom je dat je met een last minute teleurstelling te maken krijgt.

Paleis Real Alcazar Sevilla

2. Kathedraal Sevilla + Giralda toren

De tweede bezienswaardigheid op deze lijst is de Kathedraal van Sevilla. Zoals eerder al aangegeven is er bij dit gebouw sprake van een prachtig staaltje architectuur. Dit is dan ook zeker een gebouw dat je met eigen ogen dient te aanschouwen.

Daarbij valt ook de unieke Giralda toren op. Al met al is het een imponerend grote constructie. Binnenin deze kathedraal vind je ruimtes terug als een schatkamer, het graf van Columbus en een Koninklijke kapel. En heb je geen last van hoogtevrees? Geniet dan ook nog even van het prachtige uitzicht vanaf de Giralda toren.

TIP: Koop je tickets online voor de Kathedraal van Sevilla en sla de wachtrij over.

Kathedraal van Sevilla

3. Plaza de España

De vertaling van Plaza de España is ‘het plein van Spanje’. Het gaat hier dan ook direct om verreweg het meest bekende plein van Andalusië. Dit is ooit in 1929 aangelegd als symbolische geste voor het sluiten van vrede met eerdere koloniën.

Een leuk feitje over deze bezienswaardigheid in Sevilla is verder dat er 52 bankjes aanwezig zijn. Deze zijn versierd met Andalusische tegeltjes, die stuk voor stuk een van de Spaanse provincies weergeven. Ga hier zeker even langs wanneer je in Sevilla bent.

Ben je op rondreis in Andalusië? Download dan zeker onze reisgids Andalusië met een complete voorbeeldroute voor je rondreis.

Plaza de Espana in Sevilla bezienswaardigheden

4. Plaza de Toros

Het Plaza de Toros is het middelpunt van Spanje wat stierengevechten betreft. De gehele naam van deze arena is Plaza de Toros de la Real Maestranza. Gezien deze er al meer dan 200 jaar staat, heeft het nog unieke elementen uit de 18e eeuw.

In deze arena vind je dan ook een museum terug, waar je meer leert over de geschiedenis van stierengevechten in Sevilla. De rijke historie omtrent deze traditie is er zeker eentje waar de Spanjaarden zelf erg trots op zijn. Dit is dan ook te zien in de bijbehorende arena.

Plaza de toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla

5. Torre del Oro

De Torre del Oro vertalen we als ‘de toren van het goud’. Deze toren is maar liefst 800+ jaar oud. Gebouwd in de 12e eeuw is deze vandaag de dag nog altijd intact. Gelegen aan de rivier Guadalquivir is hier sprake van een mooie ligging. Het heeft de naam Torre del Oro ooit gekregen omdat dit de opslagplaats voor goud betrof.

Goud dat werd gevonden in de Nieuwe Wereld. Toen het hiervoor niet meer nodig was, werd de toren omgebouwd tot gevangenis. Vandaag de dag is het een museum.

6. Historisch centrum

Dan zijn we aanbeland bij het historische centrum. Zoals eerder al aangegeven, is dit een bezienswaardigheid op zich. In het historische centrum kijk je je ogen uit. Grotendeels heeft dit te maken met de oude, traditionele uitstraling. Op veel plekken ziet het er nog uit zoals het er tientallen en zelfs honderden jaren geleden ook uitzag.

Handig is daarbij om een fiets te huren. Zo ben je in staat om veel plekken in het historische centrum in een relatief korte tijd te bekijken. Bovendien kun je dan snel door naar andere bezienswaardigheden.

Reisgids Sevilla

7. Metropol Parasol

Het Metropol Parasol staat ook wel bekend als ‘De paddenstoelen van Sevilla’. Deze houten constructie is gebouwd in het jaar 2011. Daarmee is het nog relatief nieuw en hebben nog maar weinigen het gezien.

Op deze ‘paddenstoelen’ zijn een wandelpad, een terras en zelfs een museum aanwezig. Zo is het een prima plek om je een hele tijd te vermaken. Bovendien ga je nergens anders ter wereld zo’n bijzondere constructie tegenkomen.

Sevilla Metropol Parasol

8. Triana district + Flamencoshow

Het Triana district is van oorsprong de plek waar de stierenvechters en flamencodansers zich bevonden. Echter is dat tegenwoordig niet meer zo en is het nu een authentieke wijk. Veel van de leefwijze van toen is in stand gebleven. Zo is een wandeling door deze typische volkswijk zeker de moeite waard.

Je gaat met een hoop positieve verrassingen te maken krijgen. Bovendien kan je er een typische flamencoshow in Sevilla bijwonen. Een typische dans uit Andalusië, waar je ongetwijfeld van gaat genieten.

9. Parque Maria Luisa

Om alle gebouwen ook even af te wisselen met wat groen, doe je er goed aan om in het Parque Maria Luisa langs te gaan. Ooit onderdeel van het paleis is het sinds 1893 een stadspark geworden. Zo komen mensen uit Sevilla hier helemaal tot rust. Bovendien zijn er nog wat kleine bezienswaardigheden binnen dit park te bewonderen.

Denk bijvoorbeeld aan onderdelen die bij het Plaza de España horen, dat hier direct aan grenst.

TIP: Download onze gratis stadswandeling in Sevilla, deze brengt je langs alle highlights van de stad.

Parque Maria Luisa in Sevilla

10. Casa de Pilatos

Tot slot ronden we deze lijst met bezienswaardigheden in Sevilla graag af met de Casa de Pilatos. Ook dit is een paleis, dat intussen historisch erfgoed is geworden. Gebouwd in de 16e eeuw zijn er nog veel traditionele elementen herkenbaar. Veel mensen omschrijven dit als het mooiste paleis na Alcazar Sevilla dat de stad te bieden heeft. Gezien het in de wijk Santa Cruz staat, kun je dit gelijk combineren met een korte wandeling. Deze historische wijk heeft namelijk nog veel meer te bieden. Zo leer je in één klap veel meer over de leefstijl van de vroegere aristocraten.

Download je gratis reisgids Andalusië

Tours en tickets in Sevilla

Waar ligt Sevilla op de kaart?