logo
Blog
Top
Citytrip gepland? Deze kledingitems moeten in je koffer!

Citygidsen

Citytrip gepland? Deze kledingitems moeten in je koffer!
Citytrip gepland? Deze kledingitems moeten in je koffer!

Citytrip gepland? Deze kledingitems moeten in je koffer!

Heerlijk, een citytrip! Enkele dagen helemaal ontspannen een nieuwe plek verkennen. Voor stress is er geen plaats in je koffer. Daarom is het belangrijk om de juiste kleding mee te nemen. We geven je enkele handige tips om zonder vertrekstress én in stijl op je bestemming te arriveren.

Ga je op citytrip, dan neem je idealiter alleen handbagage en één extra tas mee. Maar als je overdag verschillende activiteiten hebt gepland, ’s avonds ook de stad wil verkennen en je op onvoorspelbaar weer wil voorbereid zijn, dan zit je koffer al snel voller dan verhoopt. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je koffer nog vlotjes dicht kan.

1. Comfortabele schoenen

Gemakkelijke, goed zittende schoenen zijn een must. Neem één paar schoenen mee waarvan je weet dat ze comfortabel zitten en die zich al naar je voeten gevormd hebben. Dat kunnen sneakers zijn, maar ook laarzen of veterschoenen zijn multifunctioneel, comfortabel en stijlvol.

Wil je graag nieuwe schoenen dragen tijdens je citytrip? Loop ze zeker enkele dagen en liefst weken voor vertrek in. Laat je trip niet vergallen door pijnlijke blaren!

Comfortabele schoenen

2. Multifunctionele kleding

Sommige kledingstukken zijn zo veelzijdig dat je één stuk makkelijk zowel casual als chic kan dragen. Zo voorkom je dat je te veel kleren meesleurt die je toch niet zal dragen. Een jeans bijvoorbeeld is comfortabel, kreukt niet makkelijk en is makkelijk op te kleden. Kies voor een donkerblauwe of zwarte jeans. Die kan ook dienstdoen als nette broek. Ook een hemd is veelzijdig. Zo kan je het ’s avonds op restaurant dragen, maar je kan het ook open over een T-shirt dragen als extra laagje bij frisser weer.

Om zo min mogelijk mee te nemen, bekijk je eerst welke van je kledingstukken het meest veelzijdig zijn en goed combineren. Zo kan je met een jeans, een short, twee hemden, drie T-shirts en een trui heel wat outfits samenstellen, van casual tot chic. Let er ook op dat je schoenen matchen met je outfit.

3. Accessoires

Wanneer je een goed zicht hebt op welke kleding je wil meenemen, is het tijd om een kijkje te nemen naar de accessoires. Denk aan een riem, een horloge, een zonnebril en een pet of hoed. Die spullen nemen weinig ruimte in en kunnen je trip heel wat comfortabeler maken.

Ook zijn er de musthaves, zoals ondergoed en sokken. Neem van elk een extra paar mee in je handbagage. Mocht je koffer verloren gaan, dan heb je alvast een reservepaar bij de hand. Om te verzekeren dat je niets vergeet, kan je een inpaklijst opstellen of een handig online lijstje gebruiken.

4. Slim inpakken

Tijd om in te pakken! Door je kleren op te rollen in plaats van te vouwen, kan je heel wat plaats besparen. Veel kledingstukken zullen zo ook minder gekreukt uit je koffer komen. Moet alles in één koffer kunnen? Dan kan je alles in elkaar vouwen tot een klein pakketje. In onderstaande video zie je hoe. Schoenen stop je het best in een plastic of stoffen zak, zodat je kleding proper blijft.

Stop ten slotte alles in een trolley, reistas of grote rugzak, overloop je checklist nog een laatste keer en geniet van een stressvrije vakantie!

Download je gratis reisgids Belgische kust