logo
Blog
Top
reisgids-normandie

Reisgids Normandië

Ontdek Normandië en de Mont-Saint-Michel

Reisgids Normandië

Normandië, deze bijzondere regio in het Noorden van Frankrijk is onlosmaklijke verbonden met D-Day, de bevrijding op 6 juni 1944 van Nazi-Duitsland. Maar Normandië heeft ook een rijke geschiedenis, het is niet voor niets het land van Noormannen en bijzondere kunstenaars.

Download je gratis reisgids Normandië

  1. Geschiedenis: Normandië staat bekend om zijn belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was de locatie van de historische D-Day-invasie in 1944. Bezoek de invasiestranden zoals Omaha Beach en Utah Beach, evenals de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer, om eer te betuigen aan de soldaten die hun leven gaven voor de vrijheid.
  2. Mont Saint-Michel bezoeken: Een absoluut hoogtepunt van Normandië is het betoverende Mont Saint-Michel, een eiland met een middeleeuwse abdij die oprijst uit de zee. Verken de kronkelende straatjes, geniet van het adembenemende uitzicht en vergeet niet om de beroemde lokale specialiteit, de “omelette de la Mère Poulard”, te proeven.
  3. Kustdorpen: Normandië heeft een prachtige kustlijn met charmante dorpjes. Bezoek Honfleur, een schilderachtige havenstad met kleurrijke vakwerkhuizen, of Étretat, bekend om zijn spectaculaire kliffen en natuurlijke boogformaties. De Normandische kust biedt ook mogelijkheden voor watersportactiviteiten zoals zeilen en kajakken.
  4. Calvados en cider: Normandië is beroemd om zijn cider en Calvados, een appelbrandewijn. Breng een bezoek aan een lokale ciderboerderij om het proces van cider- en Calvadosproductie te ontdekken en proef deze heerlijke dranken. Vergeet niet om de lokale gerechten te proeven, zoals Camembert-kaas en andere zuivelproducten.
  5. Rouen: De historische stad Rouen is de hoofdstad van Normandië en biedt een mix van middeleeuwse en gotische architectuur. Bewonder de prachtige kathedraal van Rouen, waar de beroemde schilder Claude Monet zijn beroemde schilderijen van de kathedraal maakte. Vergeet niet om het Gros-Horloge, een astronomische klok uit de 14e eeuw, te bezoeken.
  6. Giverny: Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan Giverny een must. Hier vind je de beroemde tuinen en het huis van Claude Monet, waar hij zijn wereldberoemde waterlelieschilderijen inspireerde. Wandel door de kleurrijke tuinen en bewonder de vijver met de karakteristieke Japanse brug.
  7. Natuurparken: Normandië heeft verschillende prachtige natuurparken, waaronder het regionale natuurpark Cotentin en Bessin Marshes. Verken het landschap te voet of per fiets en geniet van de rust en schoonheid van de ongerepte natuur. Het regionale natuurpark Perche, bekend om zijn glooiende heuvels en charmante dorpen, is ook een bezoek waard.
  8. Evenementen: Controleer de evenementenkalender van Normandië voordat je vertrekt, want de regio organiseert het hele jaar door festivals en feesten. Een hoogtepunt is het Festival van de Zeilen in Rouen, waar je indrukwekkende tallships kunt bewonderen die over de Seine varen.

Tours & tickets in Normandië

Haal het maximum uit je bezoek aan Normandië, boek je tickets of tour online. Zo kan je wachtrijen overslaan en zie je het meeste van Normandië.

3.4/5 - (12 stemmen)