logo
Blog
Top
Madeira Reisgids Rondreis

Reisgids Madeira

Madeira, ontdek dit tropische eiland in Europa

Reisgids Madeira

Het tropische eiland Madeira ligt zo’n 850 km ten westen van het vasteland van Portugal. De archipel Madeira behoort samen met de Azoren als autonome regio tot Portugal. We starten onze rondreis in de hoofdstad Funchal, tevens de grootste stad van Madeira. Via smalle en kronkelde wegen gaan we op ontdekken op dit vulkanische eiland.

Onderweg maken we verschillende stops om de natuur en bezienswaardigheden van Madeira te verkennen. Het eiland kent zeer steile rotsen wat het een uitdagende bestemming maakt voor wandelaars en fietsers. Wie graag wandelt kan op Madeira zeker zijn hartje ophalen. Je vindt hier immers de bijzondere levada wandelingen op Madeira die je via irrigatiekanaaltjes tot diep in het achterland van het eiland brengen.

Via de PR1 wandeling Pico do Arieiro kan je zo naar de hoogste berg van het eiland wandelen, de Pico Ruivo (1862 meter). In de reisgids geven we ook tips om culinair te genieten op Madeira, proef er zeker de gekende Madeira dessertwijn of de espada, de zwarte degenvis (Aphanopus carbo).

Madeira staat ook wel gekend als het Bloemeneiland, dit omwille van de vele exotische bloemen die er in het wild groeien. Is je interesse opgewekt voor een rondreis op Madeira? Wacht niet langer en download je gratis reisgids Madeira hieronder.

Download je gratis reisgids Madeira

Tours & tickets op Madeira

Haal het maximum uit je bezoek aan Madeira boek je tickets of tour online. Zo kan je wachtrijen overslaan en zie je het meeste van Madeira.