logo
Blog
Top
Zomer aan de Belgische Kust

Citygidsen

Wat te doen op een zonnige dag aan de Belgische kust?
Zomer aan de Belgische Kust

Wat te doen op een zonnige dag aan de Belgische kust?

Het is weer zomer aan de Belgische Kust, en daar komen de warme dagen ook weer bij kijken. Alhoewel het hier niet zo warm is als in de andere Europese landen kan het toch flink heet worden. Dan moet je je goed beschermen tegen de zon en aan enkele zaken denken.

Want het is superfijn om de hele dag met je vrienden in een parkje te zitten. Lekker om een rondvaart te maken of naar het strand te gaan. Maar je kunt al snel verbranden door de hitte en de zon. We vertellen je hier hoe je het beste om kan gaan met de hitte zodat je zo goed mogelijk kan genieten zonder dat je je lichaam er mee moet beschadigen. Zo heb je een hele leuke dag met je vrienden, maar heb je de dagen erna er geen last van.

Tijdens de dag

Blijf vooral overdag veel in de schaduw. Het is leuk om bruin te worden, maar vermijdt om al te lang in de zon te zitten. Sowieso moet je als je in de zon zit wel goed ingesmeerd zijn.

Denk bijvoorbeeld aan de goede producten van HBB24 om je huid voldoende gehydrateerd te houden. SPF 50 of hoger is het beste. Blijf je ook insmeren, want door de dag heen kan deze beschermlaag verdwijnen. Ga niet langer dan een uur in de volle zon zitten.

Het voelt misschien niet zo, maar van in de schaduw zitten, krijg je ook een kleurtje. Er is namelijk veel indirect zonlicht op zo een warme dag. Het is belangrijk dat je je huid niet beschadigd en het niet te warm krijgt.

Vergeet tevens niet om voldoende water te blijven drinken. Je kunt namelijk door de hitte snel uitdrogen en dan heb je echt een probleem. Door te veel hitte en uitdroging kun je namelijk flauwvallen of knallende koppijn krijgen. Dat wil je natuurlijk vermijden!

Wil je graag iets drinken, kies dan voor een warme thee. Dit voelt misschien tegenstrijdig, maar je gaat door thee zweten en dat reguleert je temperatuur dus nog beter.

Na een dagje in de zon

Na een dag in de zon is het belangrijk om je huid weer goed te hydrateren, dus zorg dat je na een verkoelende douche je terug insmeert met goede dagcrème. Aloë Vera is een goed product om je mee in te smeren, het hydrateert goed en daarnaast zorgt het ook voor een verkoelende effect, je huid zal je zeer dankbaar zijn.

Daarbij komt nog dat het is een volledig natuurlijk product is. Zorg ook dat je in de avond goed uitrust en veel water drinkt. Het is belangrijk om je vochtbalans in je lichaam weer op peil te brengen.

Het kan ook moeilijk zijn om genoeg te eten op een warme dag. Bereid dus iets lekkers fris voor jezelf zoals een salade. Pastasalade of couscous salade zijn super verfrissend, maar daarmee krijg je toch nog wel al je vitaminen en voedingsstoffen binnen. Ook om je energie op peil te houden is dit belangrijk.

Download je gratis reisgids Belgische Kust